en-Syödään yhdessä
Kulunut viikko on ollut yrittäjän elämässäni yksi kiireisimmistä. Töitä on ollut paljon ja ne ovat olleet mieluisia. Juuri sellaisia töitä, joiden takia yrittäjäksi lähdinkin.
Kulunut viikko on ollut yrittäjän elämässäni yksi kiireisimmistä. Töitä on ollut paljon ja ne ovat olleet mieluisia. Juuri sellaisia töitä, joiden takia yrittäjäksi lähdinkin.
Suurin tunteeni tänään on hämmennys. Olen hämmentynyt kuinka maailman meno on muuttunut ennalta-arvaamattomaksi. Brexit, Trump presidentiksi, Covid-19, Venäjän hyökkäys Ukrainaan ja useat luonnonmullistukset. Mitään näistä en osannut aavistaakaan vasta muutama vuosi sitten. Enkä osaa aavistaa, mitä tulee vielä eteeni.
Viimeisen kymmenen vuoden aikana olen alkanut aidosti arvostamaan suomalaista puhdasta ruokaamme ja nauttimaan siitä. Nelikymppiseksi asti tuntui, että aina jonkun muun maan ruoka oli parempaa. Mitä ihmettä minulle on tapahtunut? Onko ikääntyminen tuonut minulle makuviisautta? Tai jotain muuta?
Kyllä me tiedämme, ystävät ovat merkityksellisiä. Laitoin Googleen hakusanat ystävät ja hyvinvointi ja neljä ensimmäistä otsikkoa ovat "ystävät pitävät meidät terveenä, miksi" "ystävyys luo hyvinvointia arkeen" "hyvä ystävä hellii monin tavoin" "hyvät ystävät hellivät terveyttä". Tässähän ne oleelliset ovat. Vai ovatko?
Tuoreen pullan tuoksu - yksi maailman parhaista tuoksuista. Makuhermoja ja hajuaistia hellivä tuoksu laittaa naaman pakostakin hymyyn.
Espoo 50 - minä kohta 52. Olen asunut Espoossa 7-vuotiaasta lähtien, kouluni täällä käynyt, espoolaiseksi kasvanut. Olen espoolainen - ylpeä juuristani. Kun minulta kysytään, mistä olen kotoisin, olen Espoosta ja espoolainen.
Jokainen voi edistää aivoystävällistä toimintaansa - ruoalla. Aivoystävällinen ruoka sisältää vitamiineja, kivennäisaineita ja pehmää rasvaa. Aivomme ovat riippuvaisia siitä, mitä syömme.
Olimme äitien ja tyttärien kesken kolme kokonaista päivää Kainuussa. Nautimme. Nautimme luonnosta, kiireettömyydestä, ruuhkattomuudesta laduilla ja rinteessä sekä puhtaan maukkaasta kainuulaisesta ruoasta. Yhteistyökumppanina ruokamatkassamme oli itäisen Kainuun toimija Wild Taiga.
Etätyöt jatkuvat, lounasta saa nauttia taas päivittäin omassa kodissa. Mitä taas laittaisi lounaaksi? Jotain helppoa ja nopeata valmistaa? Voisiko työnantaja tarjota työntekijöilleen ainekset ja reseptit jääkaapin lounasbuffetia varten lounasetuna?
Mitä vuosi 2022 tuo tullessaan? Kolmas koronavuosi on käynnistymässä. Sitran julkaisemassa kirjoituksessa kehoitetaan kysymään kavereilta, kollegoilta tai sukulaisilta vaikkapa vuoden 2022 sanaa, tapahtumaa, tunnetta, taitoa tai ominaisuutta. Tästä saakin aikaan mielenkiintoisen keskustelun. Kun siihen lisää vielä ruoan niin keskusteltavaa riittää....