• Travelling with food and beverages •

Kati's Blog

 


Ikäihmisiltä kerätyissä muistoissa on usein kysytty, mitä muistoja sinulla on lapsuuden jouluista. Näissä vastauksissa nousee useimmiten esiin joulun tuoksu. Vastauksissa tulee hyvin harvoin esiin lahja- ja tavararöykkiöt. Mikä on joulun tuoksu? Monille joulun tuoksua ovat piparkakkujen ja glögin tuoksu, kuusen tuoksu. Ikäihmiset kertovat usein...

Pielisen kalajalosteen valikoimista löytyy mainio tuote, Arkikala. Arkikala-säilyke sisältää silakkaa ja muikkua. Tiesitkö, että silakka ja muikku taipuu säilykkeeseen erinomaisesti ja niistä voi valmistaa vaikka mitä herkkuja, kuten Arkikala-nachot.

Eilen minulla oli ihana live Zoomissa - vardagsmat och nya matvindar Mothers in Business organisaation jäsenille Rohkeasti ruotsiksi -hankkeen puitteissa. Koko live ruotsiksi, resepti ja ruoanvalmistuskin. Ihanaa rohkeutta ja heittäytymistä osallistujilta, valmistaa ruokaa ohjatusti ei omalla äidinkielellään vaan toisella kotimaisella kielellämme.

Lahjan antaminen on mieluisaa. Vielä mieluisampaa se on silloin kun lahjan saaja pitää lahjastaan ja siitä tulee hyvä mieli sekä antajalle että saajalle.

Syömme joka päivä, monta kertaa. Joka kerta myös juomme tai ainakin suurin osa myös juo jotakin syödessään. Mietimmekö sitä, mikä juoma sopii ruokaamme? Yleensä emme. Otamme lasin maitoa lounaan kanssa, koska olemme opetettuja tekemään niin. Tai lasin vettä koska emme pidä maidosta.

Meidän suomalainen ruoka. Minä tykkään ja olen ylpeä ruoastamme. Se on puhdista, ravitsevaa ja raikasta. Makuja ei ole liikaa, mutta kaikessa raikkaudessaan ja tuoreudessaan ihan parasta. Minun ei tarvitse miettiä onko syömäni ruoka turvallista syödä - voin olla varma elintarvikeketjumme toimivuudesta ja luottaa viranomaisiimme.

Stadin Silakkamarkkinat aukeavat jälleen kerran sunnuntaina. Oli monta vuotta, jolloin en osannut arvostaa silakkaa, mutta ikä ja kaiketi makuaistin kehittyminen ovat tehneet osansa. Nykyään pidän silakasta, erityisesti erilaisista maustesilakoista.

Ketogeeninen ruokavalio on ollut esillä viime vuosina välillä enemmän ja välillä vähemmän. Muistan aikoinaan lehtien otsikoiden huutavan painonsa pudottaneiden karppaajien onnistumisista. Jäikö tuosta buumista jotain jäljelle. Taisi siitä jäädä.

Suosi suomalaista on meihin suomalaisiin vahvasti iskeytynyt mainoslause. Sanotaan, että suomalainen työ ja osaaminen ovat hyvinvointimme ja menestyksemme perusta. Suomalainen ruoka on terveellistä, puhdasta ja turvallista. Tänä päivänä suomalainen ruoka on myös innovatiivista, erityisesti ruokateollisuutemme on kunnostautunut tällä sektorilla.