• Kaikkea lautasen ja lasin väliltä •

Katin Blogi

 


Olen aina tuntenut vetoa ulkomaille, valoon. Jo pienenä sain matkustaa vanhempieni kanssa pitkin Eurooppaa kesäisin usean viikon ajan automme perässämme asuntovaunu. Kun en enää matkustanut vanhempieni mukana lähdin kesäisin ulkomaille opiskelemaan kieliä. Ensimmäisen oman ulkomaanmatkani tein 13-vuotiaana Englantiin kielikurssille. Sen jälkeen...

Kolme viikkoa ja kolme tastingia Piemonten viinitarhoilta, kaikki eri paikoissa ja kaikki aivan eri profiileilla. Mielenkiintoista ja maukasta.

Ihana festarikesä alkaa olla lopuillaan. Osallistuin Espoon Viinijuhlille ja Tagi on Popiin sekä kaksi kertaa Suuret Oluet Pienet Panimot -tapahtumaan. Lisäksi osallistuin kolmeen erilaiseen Dinneri Espoossa -tapahtumaan. Tapahtumien leppoisa ja iloinen tunnelma tarttui heti ja vei mukanaan.

Ruoka on minulle enemmän kuin pakollinen vatsantäyttöaine. Kyllä se on sitäkin, mutta myös paljon muuta. Yksi isoimpia ja merkityksellisimpiä asioita on yhdessä syöminen.

Espoon Kerasta löytyy yksi Suomen innovatiivisimpia ruokatuottajia. Espoolaisten näkökulmasta voidaan puhua vitamiinitiheästä ultralähiruoasta. Siis mitä?

Mielenkiintoinen kesä. Sen alkua saimme odotella, alkoi se kuitenkin. Olemme tykänneet viettää kesät Suomessa niin tänä vuonna ja niin koronakesinä kuin myös ennen isoa koota. Jos jotain olemme tavoitelleet on kesiin kuulunut vahvasti suomalaisen paikallisruoan ja -juoman tukeminen omilla ostospäätöksillä.

Edellisen kerran vierailimme Houtskärin Näsbyn vierasvenesatamassa noin 17 vuotta sitten lastemme ollessa pieniä. Tällä kertaa kahdestaan ja mukana koira. Muistimme sataman hyvänä ja niin se oli edelleenkin heinäkuussa 2022. Siisti ja rauhallinen. Saapuessamme satamaan huomasimme heti alueelle muuttaneen Ejnar-haahkan. Ejnar on taiteilija Reima...

Kesäelämääni ja itseasiassa ympärivuotiseen elämäämme kuuluu erimittaiset ajanjaksot Lohjalla Hiidenveden rannalla. Aviomiehen suku on näillä seuduilla vapaa-ajanasunut vuodesta 1933 alkaen ja minä vuodesta 1995.