• Kaikkea lautasen ja lasin väliltä •

Katin Blogi

 


Mitä olisi elämä ilman juhlia. Minusta ainakin todella tylsää. Tykään arjesta ja olen järjestänyt oman arkeni niin, että se on myös mielekästä. Vapaa-aikana on kiva välillä järjestää erilaisia juhlia, ainakin meidän perheen mielestä-

Olin viime viikon Luxemburgissa edistämässä suomalaisen ruoan pääsyä luxemburgilaisille ja eurooppalaisille markkinoille. Mikä viikko se olikin! Suuri menestys. Ei ihme. Suomalaiset raaka-aineet ja ruokatuotteet ovat superia.

Olen aina tuntenut vetoa ulkomaille, valoon. Jo pienenä sain matkustaa vanhempieni kanssa pitkin Eurooppaa kesäisin usean viikon ajan automme perässämme asuntovaunu. Kun en enää matkustanut vanhempieni mukana lähdin kesäisin ulkomaille opiskelemaan kieliä. Ensimmäisen oman ulkomaanmatkani tein 13-vuotiaana Englantiin kielikurssille. Sen jälkeen...

Kolme viikkoa ja kolme tastingia Piemonten viinitarhoilta, kaikki eri paikoissa ja kaikki aivan eri profiileilla. Mielenkiintoista ja maukasta.

Ihana festarikesä alkaa olla lopuillaan. Osallistuin Espoon Viinijuhlille ja Tagi on Popiin sekä kaksi kertaa Suuret Oluet Pienet Panimot -tapahtumaan. Lisäksi osallistuin kolmeen erilaiseen Dinneri Espoossa -tapahtumaan. Tapahtumien leppoisa ja iloinen tunnelma tarttui heti ja vei mukanaan.

Ruoka on minulle enemmän kuin pakollinen vatsantäyttöaine. Kyllä se on sitäkin, mutta myös paljon muuta. Yksi isoimpia ja merkityksellisimpiä asioita on yhdessä syöminen.

Espoon Kerasta löytyy yksi Suomen innovatiivisimpia ruokatuottajia. Espoolaisten näkökulmasta voidaan puhua vitamiinitiheästä ultralähiruoasta. Siis mitä?

Mielenkiintoinen kesä. Sen alkua saimme odotella, alkoi se kuitenkin. Olemme tykänneet viettää kesät Suomessa niin tänä vuonna ja niin koronakesinä kuin myös ennen isoa koota. Jos jotain olemme tavoitelleet on kesiin kuulunut vahvasti suomalaisen paikallisruoan ja -juoman tukeminen omilla ostospäätöksillä.