• Kaikkea lautasen ja lasin väliltä •

Katin Blogi

 


Vuosi kääntyy loppuaan kohti ja on aika summata mennyttä vuotta. Takana on ensimmäinen kokonainen vuosi yrittäjänä. Mikä vuosi se on ollutkaan! Innostava ja mahdollistava sekä ihanan monipuolinen.

Meidän joulupöytään kuuluvat perinteiset suomalaiset jouluruoat. En ole niitä juurikaan muutellut, pidän perinteistä. Itseasiassa ateria sujuu pääosiltaan tutulla jo 25 vuotta käytetyllä menulla.

Joskus järkevä syöminen on helppoa ja välillä se on todella vaikeaa. Viimeksi kirjoittelin minäkuvasta ja ylipainosta. Kirjoittelen tätä blogitekstiä Gran Canarialla My Bnb Boot Campilla, jossa meillä on päivittäin kolme erilaista liikuntatapahtuma. Juuri nyt aktiivinen liikkuminen ja terveellinen syöminen on helppoa.

Olen reilut 52 vuotta ollut tyytymätön kehooni. Se on pitkä aika. Elämä on ollut jatkuvaa laihduttamista, erilaisia kuureja, hetkellistä parantumista ja sitten taas retkahtamista.

Yhteistyö AMKA Finland Oy ja Tbilvino Wines. Marraskuun ensimmäinen päivä, pimeä kausi on alkanut. Avaan ravintola Purpurin oven Helsingin Rikhardinkadulla. Ravintolaan astuessani edessäni ovat kuohuviinilasit, korviini kantautuu mukava puheensorina ja silmissäni tunnelmallinen hämärä saa kaikki näyttämään pehmeän hämärähyssyiseltä. Yllättävä levon...

Kiitollisuus on taito, jota olen opetellut pitkään. Nuorempana ajattelin, että ruoho on vihreämpää aidan tuolla puolella, muilla on varmasti paremmin ja joku muu on parempaa kuin tämä minun oma.

Meillä oli kaksi viikkoa vaihto-oppilas, joka toi mukanaan erityisen ruokavalion gluteeniton ja kaura-allergia. Jonkin aikaa meni pohtiessa kuinka tästä selvitään. Gluteenittomuuden kanssa täytyy olla tarkkana ja lisänä vielä kaurattomuus. Huh huh ajattelin alkuun.

Lämmin kesäilta, lautasella suomalaista juuri savustettua kalaa ja uusia perunoita ja lasissa on kylmä olut. Oi ihanaa ja niin todellista Suomi-herkkua.