• Kaikkea lautasen ja lasin väliltä •

Katin Blogi

 


Kun puhumme ruokakulttuurista, on tärkeää pohtia myös Suomen omaa roolia ruokatuotteiden valmistuksessa ja kulutuksessa. Olemmeko tarpeeksi ylpeitä omista ruokatuotteistamme ja perinteistämme? Minä olen ylpeä meidän ruokamme puhtaudesta, raikkaudesta, terveellisyydestä ja turvallisuudesta.

Kun kiukuttaa, harmittaa tai maailma tuntuu murjovan, mikä on ensimmäinen mieliteko? Usein se on herkuttelu. Kyllä, herkut eivät välttämättä ole elimistölle parasta polttoainetta, mutta tietyissä hetkissä ne ovat juuri sitä, mitä mieli kaipaa.

Kulttuuria ja naurua -retki suuntasi tällä kertaa päiväretkenä Tallinnaan. Naisten kesken ja vain naisten jutuista nautiskellen. Ja aina mukana kulttuuria enemmän tai vähemmän. Kulttuuria ja naurua -retket ovat varsinaisia henkireikiä meille viiskymppisille ystävyksille.

Niin ne ajat muuttuvat. Kymmenen vuotta sitten ulkomaille matkuestaessani oli minulle itsestään selvää, että haluan syödä hotelliaamiaiset ja ateriat ravintoloissa. Kuinkas sitten kävikään? Tuli ikää ja ajatukset muuttuivat

Hyvinsyöminen on helpompaa valossa ja lämmössä, jossa tarjolla tuoreita ja makeita hedelmiä valmiiksi pilkottuina kohtuuhintaan. Lisäksi monipuolinen ja kohtuuhintainen kala- ja äyriäisvalikoima tarjoaa maukkaan ja terveellisen vaihtoehdon aterialle. Meillä Suomessa on omat haasteemme hyvinsyömiselle.

Fazer Suomi järjesti aamiaistilaisuuden, jossa saimme nauttia jouluisen aamiaisen Fazerin kotona eli Kluuvikadun Fasulla. Kluuvikadulta kaikki alkoi. Kluuvikadulla oli jälleen kerran aivan ihana tunnelma. Aina on.

Sain kasvaa yhdeksän vuotta saman joukon ympäröimänä. Se tuntui hyvälle. Tuntuu vieläkin.