• Kaikkea lautasen ja lasin väliltä •

Katin Blogi

 


Suomalaisuuden ytimeen voi päästä myös siiderien kautta. Meillä suomessa valmistetaan myös aito siideriä. Kyllä. Ja koko ajan kehittyvällä ammattitaidolla. Suomalainen aito siideri tehdään suomalaisesta tuoreesta omenamehusta, välttäen lisäaineita ja luonnollisilla käymismenetelmillä.

Hymähtelin ja vähän häpeilinkin kertoessani työmatkoistani Aurinkorannikolle ja Fuengirolaan. Ihan oikeasti oli näin, mutta ei enää. Moni tuntee Fuengirolan lähinnä turistirysänä ja örvellyspaikkana, mutta todellisuudessa se on paljon enemmän. Paljon enemmän kuin pelkät hiekkarannat ja brittituristien täyttämät pubit sekä suomalaisten...

Astuessasi Tallink Silja Linen laivoille, astut samalla matkalle makujen maailmaan, joka on kudottu herkullisten viinien ja ruokien värittämänä. Joka toinen vuosi valittavat laivaviinit ovat valikoituja aarteita, jotka takaavat matkustajilleen unohtumattoman makumatkan merellä. Nyt toukokuun alussa laivoille tulleet vuoden 2024 laivaviinit...

Kulttuurin merkitys palautumiselle ja hyvinvoinnille on usein aliarvioitu, mutta se voi olla yhtä tärkeää kuin liikunta tai urheilu. Konsertit, ooppera, baletti ja elokuvat tarjoavat mahdollisuuden rentoutua ja nauttia hetkestä täysin siemauksin.

Kun puhumme ruokakulttuurista, on tärkeää pohtia myös Suomen omaa roolia ruokatuotteiden valmistuksessa ja kulutuksessa. Olemmeko tarpeeksi ylpeitä omista ruokatuotteistamme ja perinteistämme? Minä olen ylpeä meidän ruokamme puhtaudesta, raikkaudesta, terveellisyydestä ja turvallisuudesta.

Kun kiukuttaa, harmittaa tai maailma tuntuu murjovan, mikä on ensimmäinen mieliteko? Usein se on herkuttelu. Kyllä, herkut eivät välttämättä ole elimistölle parasta polttoainetta, mutta tietyissä hetkissä ne ovat juuri sitä, mitä mieli kaipaa.

Kulttuuria ja naurua -retki suuntasi tällä kertaa päiväretkenä Tallinnaan. Naisten kesken ja vain naisten jutuista nautiskellen. Ja aina mukana kulttuuria enemmän tai vähemmän. Kulttuuria ja naurua -retket ovat varsinaisia henkireikiä meille viiskymppisille ystävyksille.

Niin ne ajat muuttuvat. Kymmenen vuotta sitten ulkomaille matkuestaessani oli minulle itsestään selvää, että haluan syödä hotelliaamiaiset ja ateriat ravintoloissa. Kuinkas sitten kävikään? Tuli ikää ja ajatukset muuttuivat