Vaaliteemani
Haluan Espoon olevan kaupunki, jossa yrittäjyys kukoistaa, yhteisöllisyys vahvistuu ja koulutus loistaa. Uskon, että innovaatioiden, kestävän kasvun ja laadukkaan koulutuksen avulla voimme tarjota asukkaille ja yrityksille parhaat edellytykset menestyä.
Minulle on tärkeää, että yrittäjäystävälliset ratkaisut, espoolaiset vaihtoehdot ja vastuulliset valinnat ovat osa kaupungin arkea.
Yhteistyöllä voimme rakentaa vetovoimaisen, vastuullisen ja elinvoimaisen Espoon – nyt ja tuleville sukupolville!
1. Elinvoimainen Espoo – yrittäjyyden kaupunki
Tuetaan paikallisia yrittäjiä, houkutellaan uusia yrityksiä ja luodaan työpaikkoja. Tehdään Espoosta innovaatioiden ja kestävän kasvun keskus! Edesautetaan erityisesti pk-yritysten toimintamahdollisuuksia.
Espoon elinvoimaisuutta voidaan vahvistaa luomalla yrittäjäystävällinen toimintaympäristö, jossa sujuvat lupaprosessit, kohtuullinen verotus ja tiivis vuoropuhelu paikallisten yrittäjien, erityisesti pk-yritysten, kanssa tukevat kestävää kasvua ja menestystä.
2. Yhteisöllinen ja vetovoimainen Espoo
Luodaan kaupunki, jossa kaikilla on mahdollisuus osallistua, nauttia kulttuurista ja löytää yhteisöllisyyttä. Vahvistetaan kaupunginosien elinvoimaa.
Kaupunki voi edistää yhteisöllisyyttä ja rikastuttaa paikallista kulttuurielämää mahdollistamalla resursseja ja tiloja asukasyhdistysten, kulttuuritoimijoiden ja yhteisöjen järjestämille tapahtumille, kuten markkinoille, konserteille ja näyttelyille. Samalla kannustamalla asukkaita osallistumaan yhteisöllisiin projekteihin, kuten kaupunkiviljelyyn, taidehankkeisiin ja ympäristötalkoisiin, voidaan vahvistaa kaupunginosien elinvoimaa ja luoda viihtyisämpiä asuinympäristöjä kaikille.
3. Espoo koulutuksen huippukaupunkina
Turvataan laadukas koulutus ja tasa-arvoiset oppimisympäristöt lapsille ja nuorille. Panostetaan tulevaisuuden taitoihin yhteistyössä koulujen ja yritysten kanssa. Mahdollistetaan opettajille työrauha ja edellytykset keskittyä päätehtäväänsä: opettamiseen ja kasvattamiseen.
Turvataan laadukas koulutus ja tasa-arvoiset oppimisympäristöt lapsille ja nuorille vahvistamalla koulujen resursseja ja tukipalveluita. Sosiaalityön ammattilaisten integroiminen osaksi koulun arkea varmistaa, että oppilaiden hyvinvointiin liittyvät asiat hoidetaan asiantuntevasti, jolloin opettajat voivat keskittyä opetukseen ja kasvatukseen.
Panostetaan tulevaisuuden taitoihin tiivistämällä yhteistyötä koulujen ja yritysten välillä, jotta oppilaat saavat valmiuksia työelämään ja yrittäjyyteen jo varhaisessa vaiheessa. Samalla varmistetaan opettajille työrauha ja tarvittavat resurssit, kuten tukihenkilöstö ja ajanmukaiset oppimateriaalit, jotta he voivat keskittyä päätehtäväänsä.
Tasa-arvoinen oppimisympäristö kuuluu jokaiselle oppilaalle – panostamalla koulutiloihin, digitaalisiin työkaluihin ja erityistukeen varmistamme, että jokainen lapsi ja nuori saa parhaat mahdolliset eväät tulevaisuuteen.
4. Espoo ruokakulttuurin edelläkävijänä
Tehdään Espoosta suomalaisen uuden ruokakulttuurin vetovoimakaupunki! Tuodaan lähiruoka ja kestävät valinnat osaksi kouluja, tapahtumia ja arkea kuin myös erilaisia edustuspalveluita.
Espoosta voidaan tehdä suomalaisen uuden ruokakulttuurin vetovoimakaupunki panostamalla kestävään ruokaan ja paikallisiin makuihin osana kaupungin arkea, tapahtumia ja matkailua. Kaupunki voi varmistaa, että sen järjestämissä tapahtumissa suositaan lähiruokaa ja vastuullisia ruokapalveluita, mikä tukee paikallisia tuottajia ja lisää kestävän kehityksen näkyvyyttä. Samalla Espooseen voidaan kehittää ruokakulttuuritapahtumia, kuten festivaaleja ja pop-up-ravintoloita, joissa asukkaat ja matkailijat pääsevät tutustumaan alueen monipuoliseen ruokatarjontaan.
Myös kaupungin edustustilaisuuksissa voidaan hyödyntää kestävään ruokaan erikoistuneita palveluntarjoajia, mikä vahvistaa Espoon imagoa vastuullisena ja gastronomisesti kiinnostavana kaupunkina. Lisäksi yhteistyö matkailualan toimijoiden kanssa voi edistää ruokamatkailua tuomalla esiin Espoon ruokakulttuuria esimerkiksi matkailupakettien ja teemareittien muodossa. Näillä toimenpiteillä Espoo voi nousta suomalaisen ruokakulttuurin edelläkävijäksi ja luoda elämyksellistä, vastuullista ja vetovoimaista ruokakaupunkia niin asukkaille kuin vierailijoille.
5. Ilmastoystävällinen ja käytännönläheinen Espoo
Edistetään ilmastoystävällisiä ratkaisuja, kuten energiatehokkuutta, kierrätystä ja kestävää liikkumista. Pyritään suojelemaan asuinalueiden keskellä olevia lähimetsiä ja tuodaan kotimainen sekä lähiruoka keskeiseksi osaksi kaupungin hankintoja ja tapahtumia.
Espoossa voidaan edistää kestävää kehitystä ja ilmastoystävällisiä ratkaisuja panostamalla kierrätyksen tehostamiseen, lähimetsien suojeluun sekä kotimaisen ja lähiruoan hyödyntämiseen kaupungin hankinnoissa ja tapahtumissa.
Lisäämällä kierrätyspisteitä ja tukemalla kiertotaloutta voidaan vähentää jätteen määrää ja lisätä resurssien tehokasta käyttöä. Samalla on tärkeää suojella asuinalueiden keskellä sijaitsevia lähimetsiä, jotka tarjoavat asukkaille virkistysmahdollisuuksia ja tukevat luonnon monimuotoisuutta. Kaupungin hankinnoissa ja tapahtumissa kotimaisen ja lähiruoan suosiminen tukee paikallisia tuottajia, vähentää ruokaketjun ympäristövaikutuksia ja edistää kestävää ruokakulttuuria. Näillä toimilla Espoo voi toimia ilmastovastuullisuuden suunnannäyttäjänä ja luoda viihtyisän, kestävän ja elinvoimaisen kaupungin.