Vicarage Lane -viinit: Suomi ja Uusi-Seelanti pariutuvat täydellisesti

02.09.2024

Olen päässyt kahteen kertaan tutustumaan ohjatusti suomalais-uusiseelantilaisiin Vicarage Lane viineihin, "lippuviineihin" tai "vikarakelanen viineihin" kuten tuotteita kysytään Alkosta. Ensimmäinen kerta oli Bistro O Mat Tapiolan viinintekijän illallisella ja toisen kerran järjestimme ystävien kanssa ruoanlaittoa ja saimme vieraaksi Satu Lappalaisen ja John Kennardin johdattamaan meitä viiniensä maailmaan.

Vicarage Lane -viinit eivät ole vain Uuden-Seelannin parhaimmistoa, vaan niillä on myös erityinen yhteys Suomeen. Viinien taustalla on suomalais-uusiseelantilainen pariskunta Satu Lappalainen ja John Kennard. Viinien tuottamisessa korostetaan laatua, ympäristöystävällisyyttä ja aitoa käsityöläisperinnettä. Jokainen pullo on kuin palanen Uuden-Seelannin ainutlaatuista maaperää, jossa raikkaus ja hedelmäisyys pääsevät oikeuksiinsa.

Vicarage Lane -viinit ovat täydellinen valinta myös kuusiosaiselle aterialle, jonka voi valmistaa pääosin suomalaista aineksista uusiseelantilaiseen henkeen. Me valmistimme ateriakokonaisuuden yhdessä ystävien kanssa ja asetuimme viinien äärelle maistelemaan ruokia ja viinejä Sadun ja Johnin johdattamana. Ruoiksi valmistimme mm leipäkuppeja ja sitruunakuhaa sekä tietenkin karitsaa.

Yksi maan tunnetuimmista jälkiruoista on Pavlova, joka on keveytensä ja makeutensa ansiosta täydellinen päätös aterialle.

Pavlova on vaahtokarkkimaisen kevyt ja rapea marenkikakku, joka tarjoillaan usein kermavaahdon ja tuoreiden hedelmien kera. Tämä herkku on nimetty venäläisen balettitanssijan, Anna Pavlovan, mukaan, joka vieraili Uudessa-Seelannissa ja Australiassa 1920-luvulla. Molemmat maat väittävät keksineensä tämän jälkiruoan hänen kunniakseen ja Pavlova onkin tärkeä osa sekä uusiseelantilaista että australialaista ruokakulttuuria. Marjainen ja makea Pavlova sopii erinomaisesti yhteen Vicarage Lane Brut kuohuviinin raikkauden kanssa luoden täydellisen makuyhdistelmän.

Nauti Hetkistä ja Makumatkasta

Vicarage Lane -viinit tarjoavat suomalaisille viininystäville mahdollisuuden kokea Uuden-Seelannin parhaat maut omassa lasissaan. Näiden viinien luonnollinen raikkaus ja tasapainoinen maku tekevät niistä täydellisen kumppanin uusiseelantilaiselle ruoalle. Anna makujen kuljettaa sinut Uuden-Seelannin kauniille viinitiloille, missä puhtaus, laatu ja intohimo kohtaavat.

Ruokakurssi

Miten olisi ystävien tai tiimien tai asiakkaiden kanssa ruokakurssi, jossa valmistamme kuusiosaisen ruoan ja paritamme ne Vicarage Lane viinien kanssa. Kysy tarjousta suoraan minulta kati@katipohjanmaa.fi

Pavlova, nautitaan Vicarage Lane brut kuohuviinin kanssa

Marenki
2 kananmunan valkuaista
1 dl sokeria
½ tl väkiviinaetikkaa
ripaus suolaa
1 dl kuohu- tai vispikermaa
½ rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
½ litraa tuoreita marjoja tai hedelmiä
Sitruunamelissaa koristeeksi

  1. Erottele valkuaiset tarkasti ja laita ne puhtaaseen kulhoon.

  2. Vatkaa valkuaiset kiinteäksi ja kiiltäväksi vaahdoksi.

  3. Lisää etikka ja ripaus suolaa.

  4. Lisää sokeria vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Jatka vatkausta, kunnes kaikki ainekset ovat vatkautuneet tahmeaksi ja kiiltäväksi massaksi.

  5. Lämmitä uuni 125 asteeseen. Kiertoilmauunissa riittää 100 astetta.

  6. Pursota seosta leivinpaperin päälle pyöreiksi pohjiksi (halkaisija n. 8 cm). Pursota reunat korkeammiksi (syntyy "kuppeja"). Pursottimen sijasta voit käyttää lusikkaa.

  7. Paista 100 asteessa n. 1 tunti 15 min. Valmis marenki on päältä rapeaa, oljenväristä ja sisältä pehmeän vaahtomaista.

  8. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.

  9. Nostele jäähtyneet marengit tarjoiluastialle. Lusikoi kermavaahton marenkikuppeihin. Lisää marjat.