Elinvoimainen Espoo - yrittäjyyden kaupunki

07.02.2025

Elinvoimainen Espoo – yrittäjyyden kaupunki

Espoo on kaupunki, jossa yrittäjyys, innovaatiot ja kestävä kasvu kohtaavat. Jotta Espoo säilyttää vetovoimansa ja elinvoimaisuutensa, sen on mahdollistettava pk-yrityksien ja yksinyrittäjien toimintaa tarjoamalla sujuvat lupaprosessit, joustavia toimitilaratkaisuja ja mahdollisuuksia julkisissa hankinnoissa. Kun kaupunki mahdollistaa monipuolisen yrittäjyyden, syntyy uusia työpaikkoja ja vahva paikallinen elinkeinoelämä.

Espoo on elinvoimainen kaupunki, jonka menestys rakentuu yritysten, innovaatioiden ja kestävän kasvun varaan. Jotta kaupunki voi säilyttää vetovoimansa ja edistää taloudellista kehitystä, on tärkeää panostaa paikallisten yrittäjien ja erityisesti pk-yritysten toimintamahdollisuuksiin. Espoossa toimii noin 20 000 yritystä, joista 2/3 on aktiivisesti toimivia ja suurin osa espoolaisista yrittäjistä on yksinyrittäjiä. On selvää, että kaupungin tulevaisuus riippuu siitä, kuinka hyvin se pystyy tukemaan yrittäjiään.

Yrittäjäystävällinen Espoo – enemmän kuin lasipalatseja

Kaupungin elinvoima syntyy monipuolisesta yrittäjyydestä, ei pelkästään suuryrityksistä ja kiiltävistä toimistotorneista. Espoon on tarjottava erilaisia toimitilavaihtoehtoja, jotka mahdollistavat monenlaisen yrittäjyyden. Keran hallien kaltaiset ympäristöt olivat erinomainen esimerkki siitä, miten rouheampi yrittäjyys voi kukoistaa Espoossa. Luovien alojen, käsityöläisten ja pienyrittäjien toiminta edellyttää joustavampia ja edullisempia toimitiloja, joita kaupungin tulee aktiivisesti kehittää. Aina ei kaikkea kannata purkaa….

Julkiset hankinnat pk-yritysten mahdollisuudeksi

Espoon kaupungin hankinnoissa tulisi suosia pienempiä kokonaisuuksia, jotta myös pk-yritykset voivat osallistua tarjouskilpailuihin. Nykyinen hankintakäytäntö suosii usein suuria toimijoita, mikä sulkee pienemmät yrittäjät ulkopuolelle. Esimerkiksi ruokapalveluissa kaupungin tulisi huomioida paikalliset tuottajat ja pk-yritykset, jotka voivat tarjota laadukkaita ja vastuullisia tuotteita kaupungin organisaatioille. Näin voidaan edistää paikallista elinkeinoelämää ja varmistaa, että Espoo hyödyntää omien yritystensä osaamista ja tarjontaa.

Lupaprosessit ja verotus – yrittäjyyden esteistä mahdollistajiksi

Yrittäjäystävällinen kaupunki on sellainen, jossa lupaprosessit toimivat sujuvasti, ja verotus on kohtuullinen ja ennakoitava. Byrokratian vähentäminen ja selkeät ohjeistukset yritystoiminnan aloittamiseen ja kehittämiseen tekevät Espoosta houkuttelevamman paikan uusille yrityksille. Yritystoiminnan aloittamisen ja laajentamisen tulee olla mahdollisimman sujuvaa, ilman tarpeettomia viivästyksiä ja monimutkaisia prosesseja.

Vuoropuhelua yrittäjien ja kaupungin välillä

Tiivis yhteistyö kaupungin ja yrittäjien välillä on avainasemassa elinvoimaisen yritysilmapiirin luomisessa. Säännölliset tapaamiset ja yrittäjäfoorumit varmistavat, että kaupungin päättäjät ymmärtävät yrittäjien tarpeet ja haasteet. Tämä mahdollistaa myös nopeamman reagoinnin ongelmakohtiin sekä uusien mahdollisuuksien luomisen. Kun yrittäjät tuntevat tulevansa kuulluiksi, kaupungin päätökset voivat aidosti palvella heidän tarpeitaan ja edistää liiketoiminnan kasvua.

Espoo voi olla yrittäjyyden ykköskaupunki

Espoon menestys rakentuu sen yrittäjien varaan. Luomalla monipuolisen toimitilatarjonnan, helpottamalla pk-yritysten pääsyä hankintakilpailuihin, sujuvoittamalla lupaprosesseja ja vahvistamalla vuoropuhelua yrittäjien kanssa, voimme tehdä Espoosta aidosti yrittäjäystävällisen kaupungin. Näillä keinoilla varmistamme, että Espoo pysyy innovaatioiden ja kestävän kasvun keskuksena – paikkana, jossa yrittäjyys ei ole vain mahdollista, vaan kannustettua ja tuettua.


P. S. Olen kuntavaaliehdokkaana Espoossa Kokoomuksen listalla