en-Piemonten viinit
Kolme viikkoa ja kolme tastingia Piemonten viinitarhoilta, kaikki eri paikoissa ja kaikki aivan eri profiileilla. Mielenkiintoista ja maukasta.
Kolme viikkoa ja kolme tastingia Piemonten viinitarhoilta, kaikki eri paikoissa ja kaikki aivan eri profiileilla. Mielenkiintoista ja maukasta.
Ihana festarikesä alkaa olla lopuillaan. Osallistuin Espoon Viinijuhlille ja Tagi on Popiin sekä kaksi kertaa Suuret Oluet Pienet Panimot -tapahtumaan. Lisäksi osallistuin kolmeen erilaiseen Dinneri Espoossa -tapahtumaan. Tapahtumien leppoisa ja iloinen tunnelma tarttui heti ja vei mukanaan.
Ruoka on minulle enemmän kuin pakollinen vatsantäyttöaine. Kyllä se on sitäkin, mutta myös paljon muuta. Yksi isoimpia ja merkityksellisimpiä asioita on yhdessä syöminen.
Espoon Kerasta löytyy yksi Suomen innovatiivisimpia ruokatuottajia. Espoolaisten näkökulmasta voidaan puhua vitamiinitiheästä ultralähiruoasta. Siis mitä?
Kotimaisen kalan syönti on ympäristötekokin. Oikeesti? Kyllä.
Mielenkiintoinen kesä. Sen alkua saimme odotella, alkoi se kuitenkin. Olemme tykänneet viettää kesät Suomessa niin tänä vuonna ja niin koronakesinä kuin myös ennen isoa koota. Jos jotain olemme tavoitelleet on kesiin kuulunut vahvasti suomalaisen paikallisruoan ja -juoman tukeminen omilla ostospäätöksillä.
Edellisen kerran vierailimme Houtskärin Näsbyn vierasvenesatamassa noin 17 vuotta sitten lastemme ollessa pieniä. Tällä kertaa kahdestaan ja mukana koira. Muistimme sataman hyvänä ja niin se oli edelleenkin heinäkuussa 2022. Siisti ja rauhallinen. Saapuessamme satamaan huomasimme heti alueelle muuttaneen Ejnar-haahkan. Ejnar on taiteilija Reima...
Kesäelämääni ja itseasiassa ympärivuotiseen elämäämme kuuluu erimittaiset ajanjaksot Lohjalla Hiidenveden rannalla. Aviomiehen suku on näillä seuduilla vapaa-ajanasunut vuodesta 1933 alkaen ja minä vuodesta 1995.
Kaksi ja puoli vuotta oli kulunut edellisestä käynnistäni Tallinnassa. Tämä matka tehtiin naisten kesken; kaksi viisikymppistä naista ja teinineiti. Suunnitelmissa oli useampia ennenkokemattomia kohteita Tallinnassa, hyvää ruokaa ja museoita. Kaikki toteutui. Matkaan lähdimme Eckerö linen laivalla. Menomatkalle olimme varanneet aamiaisen. Aamiainen...
Oluenjuomisen kulttuurilla on Suomessa pitkät historialliset perinteet. Sahtimestarit pitävät yhä muutamilla alueilla, mm Häme ja Pirkanmaa, sahdin valmistuksen perinteitä valmistaen sitä perheiden juhliin kuten häihin. "Oluen valmistuksen ja olutkulttuurin perinteitä vaalitaan tekemällä sahtia ja olutta. Sahti on perinteinen ns. alkuperäisolut,...