• Travelling with food and beverages •

Kati's Blog

 


Suomalainen ruoka tunnettuna puhtaudesta, laadusta ja luonnollisista raaka-aineista tekee siitä houkuttelevan vientituotteen ympäri maailman. Luxemburg on yksi hyvinkin mielenkiintoinen ja eksklusiivinenkin markkina-alue

Talous tiukkenee, korot nousevat, väkeä irtisanotaan, taloudellinen liikkumavara tiukkenee, mitä vielä? Yksi kuitenkin pysyy, syötävä on ja mieluiten monipuolisesti.

Espoo on ruokakaupunki, joka tarjoaa kattavan valikoiman ruokailumahdollisuuksia tutustua erilaisiin ruokakulttuureihin. Riippumatta siitä, oletko kiinnostunut gourmet-ruoasta, perinteisistä paikallisista mauista tai kansainvälisistä herkuista, Espoossa on varmasti jotain, mikä miellyttää makunystyröitäsi.

Tämä kesä on ollut niin omanlainen. Alkukesästä oli kuuma ja kuiva ja nyt onkin sitten satanut vettä oikein urakalla niin Lohjalla kuin Espoossakin. Ajatuksissani on pyörinyt ihmetys, kuinka meidän suomalaisten ruokatuottajien käy tänä satokautena. Haasteita ilmeisesti on.

Kansanvalta on puhunut - pulinat pois, totesi jo aikoinaan Johannes Virolainen. Viime päivien somekirjoittelu on ollut aivan karmeaa luettavaa. Sattuu. Tämähän alkaa olla jo kiusaamisen tasoista.

Suomalainen ruoka loisti alkuviikosta uutisissa ympäri maailman. Hyvä, niin sen pitääkin. Trendit laajoille kuluttajamassoille lähtevät eksklusiivisten esimerkkien kautta. Kohta yhä useampi on kiinnostunut suomalaisista ruoasta.

Salossa osataan paikallinen ruoka. No onhan Varsinais-Suomi Suomen vilja-aitta ja Salo osaltaan maamme suurin maatalouskaupunki. Kyllä, suurin kun mitataan liikevaihdolla.

Pörriäiset ja kestävä kehitys - Satokausikalenteri ja Fiskars, kuuluvat yhteen. Mutta miksi. Fiskars haluaa kannustaa harkittuihin valintoihin pihoilla. Harkituilla valinnoilla edistämme ympäristömme hyvinvointia. Työkaluillakin on väliä. Useat Fiskarsin työkalut on suunniteltu edistämään kasvien tervettä kasvua mm leikkauskulman oikealla...