Viime aikoina on tullut seurattua tiivistä keskustelua uusista ravitsemussuosituksista. Keskustelupalstoilla ja somessa paiskotaan mielipiteitä ja vastalauseita, puhutaan "salaatin puputtamisesta" ja nostetaan meteliä leikkeleiden vähentämisestä. Pakko myöntää, että en oikein ymmärrä tätä kuohuntaa. Miksi tästä tehdään niin monimutkaista?
• Kaikkea lautasen ja lasin väliltä •
Katin Blogi
Olen 54-vuotias. Sanon sen ääneen ja onnellisena. Miksi en sanoisi? Tämä ikä on osa tarinaani, jokainen vuosi on antanut minulle jotain arvokasta. Haluan kirjoittaa tämän tekstin vastalauseena sille ajatukselle, että ikä pitäisi piilottaa tai hävetä. Oman ikäni myöntäminen ei ole heikkous – se on voimaa, joka vapauttaa.
Säilyttäen ja uudistaen: Suomalaiset raaka-aineet ruokakulttuurimme sydämessä, Kärkölä esimerkkinä
Ruokakulttuuri on kansakunnan muisti. Se kertoo tarinoita menneestä ja antaa viitteitä tulevasta, eikä se koskaan ole paikallaan – parhaimmillaan se kehittyy sukupolvien ajan, mukautuen yhteiskunnan tarpeisiin mutta säilyttäen ytimessään perinteiden vahvat juuret. Tässä blogissa sukellan syvemmällekotimaisten raaka-aineiden ja perinteisen...
Ruotsinkielinen kulttuuri on paljon enemmän kuin kieli – se on asenne, arvomaailma ja lähestymistapa elämään. Minulle ruotsinkieli merkitsee iloa, avointa mieltä ja aitoa yhteisöllisyyttä. Sen kautta pääsen kurkistamaan maailmaan, jossa arvostetaan estetiikkaa, juhlistetaan yhdessäoloa ja nautitaan pohjoismaisista ruokaperinteistä. Tässä...
Työurani varrella tuli vastaan vaihe, jolloin työn ilo oli kadonnut. Tein pitkään samaa työtä ilman merkittäviä kehittymismahdollisuuksia ja olin menettänyt vapauden vaikuttaa työni sisältöön, aikatauluihini tai lomaani. Tämä johti vääjäämättä siihen, että työn mielekkyys katosi – ja samalla myös nauru.
Suomessa kauppojen hedelmäosastot ovat valtavan monipuolisia. Jos mietitään, kuinka paljon valikoimat ovat muuttuneet viimeisten 25 vuoden aikana, on kehitys ollut huimaa – tarjonta on jopa kolminkertaistunut ja jalostettujen tuotteiden osuus kasvanut merkittävästi. Mutta voisiko valikoima olla jo liiankin laaja? Tarvitsemmeko todella kaikkea,...
En ollut ajatellutkaan staycationia kolmen kilometrin päässä kotoa, kunnes päätimme ensimmäisen ystäväni kanssa juhlistaa tänä syksynä 50 vuotta täyttävää ystävyyttämme. Meidän molempien nykyinen kotikaupunki Espoo avautui aivan uudesta näkökulmasta kun päätimme viettää viikonlopun hemmotellen itseämme kaupungissa, jossa elämme ja arkeamme...
Tapiola on kehittynyt viime vuosina paitsi kulttuurin myös ruokailuelämysten keskittymäksi. Kaupunginosa tarjoaa erinomaisia vaihtoehtoja, jotka tekevät siitä täydellisen paikan nauttia sekä herkullisista aterioista että kulttuurista – kaikki kävelyetäisyydellä toisistaan. Ja Tapiolaanhan pääsee metrolla.
Olen päässyt kahteen kertaan tutustumaan ohjatusti suomalais-uusiseelantilaisiin Vicarage Lane viineihin, "lippuviineihin" tai "vikarakelanen viineihin" kuten tuotteita kysytään Alkosta. Ensimmäinen kerta oli Bistro O Mat Tapiolan viinintekijän illallisella ja toisen kerran järjestimme ystävien kanssa ruoanlaittoa ja saimme vieraaksi...
Loma ja arki. Kaksi positiivisia tunteita herättävää ajanjaksoa. Molempia odottaa, molemmista nauttii ja molemmista haaveilee. Onneahan tämä on.